lauantai 25. tammikuuta 2014

Atooppinen iho

Atooppinen iho vaivaa monia suomalaisia ihmisiä, varsinkin talvella. Oikeilla rasvoilla ja vitamiineilla ihon pystyy saamaan parempaan kuntoon, mutta vain hetkellisesti, ainakin omalla kohdalla. Olen itse kärsinyt tästä jo vuosia ja pienenä en halunnut/viitsinyt rasvailla, joten iho oli todella pahassa kunnossa. Vasta hiljattain olen alkanut panostamaan ihon hoitoon. Ennen ihottumaa oli lähes koko kropassa, mutta tällä hetkellä vain kyynertaipeissa, kasvoissa ja mahan seudulla.

     Kasvojen alueella iho hilseilee, erityisesti silmäluomista ja huulten ympäriltä. Meikkaaminen on joskus haastavaa ja ärsyttävää, koska meikkivoiteet ja puuterit eivät piilota kuivia alueita vaan saavat ihon näyttämään entistä kauheammalta ja laikulliselta. Itse käytän BB-voidetta, joka on rasvaisempi kuin normaalit meikkivoiteet, mutta siltikään tämä ei piilota kuivaa ihoa. Ulkonäköpaineet pursuavat yli tuntuu, että ihottuma on kaikkien näkyvillä. Jos joku näkee mun käsissä ihottumaa niin yleisin kommentti on, että "Miks et rasvaa?". Kyse ei ole siitä rasvaanko vai enkö. Totta kai rasvaaminen auttaa eikä iho tunnu kiristävältä, mutta vaikka lappaan rasvaa aamuin illoin ei ihoni siitä miksikään muutu. Atooppinen iho on "sairaus", jolloin ihon marraskeden rakenne on erilainen ja tämän takia iho on automaattisesti kuiva. Ihottumaa ei saisi raapia, mutta minkä sille mahtaa kun kutiaa.

Tälläsiä rasvoja multa löytyy :)
      Käytän erilaisia rasvoja eri kehon kohtii. Elikkäs tuossa yläpuolella kuvassa on mun tämän hetkinen valikoima rasvoista. Käytän kortisoonia viikon kuureina ja sen jälkeen käytän perusvoiteita viikon, jonka jälkeen taas kortisooni kuuri ja niin edespäin. Osa tuotteista on reseptillä esim. kortisoonit.



Tässä kortisoonit, joita käytän eli Protopic 0,1%, Elocon 0,1% ja Apolar 0,1%
     Kävin lääkärillä pari kuukautta sitten kun iho oli taas niin kauheassa kunnossa, että naamaa kiristi. Sain reseptillä nämä. Protopickin piti soveltua naaman alueelle, mutta poltti kuitenkin aivan järkyttävästi parin tunnin jälkeen. Harmittaa sinänsä, koska rasva maksoi kuitenkin 40 e.

Perusvoiteet
     Tässä pari perusvoidetta, jotka on mun mielestä hyviä. Käytän Essexiä naamaan, koska se imeytyy nopeasti eikä iho näytä valkoiselta raskaköntiltä. Apobase ja Lipolan on tosi rasvaisia, joten käytän niitä taiveihottumiin. Mun oli pakko kokeilla Ceralan Plussaa kun kävin apteekissa niin päätin ostaa kokeiluksi tällä sen pienemmän purkin makso noin 5e muistaakseni, mutta on saman tyylinen perusvoide kuin Essex. 


Dermosilin pari vartalorasvaa ja Nivean body milk
     Dermosilin tuotteet on kyllä ihania. Ihanan tuoksusia ja virkistäviä! Nivean Body Milkiä en oo paljoo käyttäny, mutta pistin senkin nyt tähän.

Käsivoiteet
     Hyviä käsirasvoja oon saanu ettii kauan. Tässä mun kokoelma. Paras näistä on Primo joka on Dermosililtä. Siinä on ihana tuoksu ja se imeytyy nopeasti.


     Yläpuolella mun puhdistusmaito herkälle iholle. Maitoa levitetään kasvoille, jonka jälkeen aine pyyhitään paperilla pois. Puhdistaa meikin todella hyvin pois eikä poista kasvojen omaa rasvaa, joten ei kuivata omaa ihoa. Vichyä saa apteekista ja maksaa parin kympin verran jos muistan oikein. Toivottavasti joitan kiinnosti lukea ja toivottavasti tässä oli joillekin apua. Postaillaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti